Léböjtnapló Sándor Anikótól – 1. nap

MEGÉRKEZTEM!

(Még tegnap este, és persze már megint én voltam az utolsó…)

Tizenketten vagyunk, egy varázslatos környezetben, valamint Kenza, a terapeutánk, és a párja, Tamás. Bűbájos faházakban szállunk meg, és úgy látom, szerencsénk lesz az időjárással is.

A helyszín egyébként felülmúlta a várakozásomat. Egy vadonatúj, igényes, kétszintes faházakból álló, gondosan védett üdülőfaluban, egy- és kétágyas szobákban lakunk, az erdő közepén! Egy házban három szoba, a házak elég közel egymáshoz, de mégis háborítatlan erdei környezetben. Óriási teraszok, tágas terek, kandalló, napsütötte nappalik… maga a tökéletesség. A tegnap este főleg ismerkedéssel telt, nagyon helyes emberekkel sodort össze megint az élet. Vacsorára üres zöldséglevest kaptunk, s ezzel elkezdődött az egyhetes kihívás!

Most viszont, amikor már ezeket a sorokat pötyögöm a gépbe, jelentem – TÚL VAGYOK AZ ELSŐ BÖJTÖS NAPOMON! Úgy érzem magam, mint egy hős várvédő, aki megnyerte az első csatát. Reggelire gyógyteákat ittunk, aztán tornáztunk egyet a szabadban Ildikóval, aki természetgyógyász. A 3-1-2 elnevezésű meridián tornával erősítettük az immunrendszerünket: 3 akupresszúrás pontot érintünk, az 1 a hasi légzésre utal, és 2 lábon állunk. Ezt követően jógáztunk – én életemben először -majd pihentünk, ki-ki a saját szobájában, a májára helyezett melegítőpárnával. 🙂 Tanulok. A máj melegítése elősegíti a már vérkeringését és méregtelenítő kedvét a böjtkúra időtartama alatt – már ezt is tudom. Ja, előtte ebéd is volt. Ismét szűrt zöldségleves, egészen finom. Ezután útrakeltünk az ezer színben pompázó őszi erdőben. A lábamon az a túracipő, amelyben 2010-ben 800 kilométert gyalogoltam az El Caminón!

Délután nyirokmasszázs Jucitól!!!  Mit mondjak, iszonyúan jó dolgunk van! Kenza a kilókért, Juci a centikért felelős – ezt mondták az első napon. A nyirokmasszázs ugyanis olyan keringési folyamatokat indít be, amiket semmi más nem képes mozgásba hozni, és Juci kezének köszönhetően fejvesztve távozik belőlünk a méreg! Kenza és Tamás a gondolatainkat is lesik, a legkülönfélébb izgalmas gyümölcs- és zöldséglevekkel igyekeznek elfeledtetni velünk, hogy immár 24 órája nem ettünk egy falatot sem… Nem hittem volna, hogy ilyen vidáman is lehet nem enni, és komolyan nagyon jól vagyok!