Szervezd a bandát!

- Szia, Hajni!

- Hello, Évikém, mi újság?

- Figyu, te foglaltál már?

- Mire gondolsz?

- Kenzához! Jöttök az idén?

- Ja, persze! De mi még nem tudjuk, mikor. Krisztiék még kint (külföldön) vannak, és jövő hónapban adják ki a szabadságát

- Akkor a tavaszira nem is jöttök?

- Szerintem de. Miért, neked mennyire sürgős?

- Viccelsz? Muszáj most elmennem, Szandinak (lánya) most lesz az esküvője, össze kell raknom magam addigra.

- Wow, Szandi férjhez megy??

- Ne is mondd… (itt hosszas csetváltás a lagzikról, esküvőiparról, lehúzásról, a gyerekről, a szerelemről, a tavalyi léböjtkúrás társaságról, a rengeteg röhögésről, a szóbajöhető időpontokról, a még riadóztatni kívánt barátokról…)

Végül:

- Na, jó, akkor szervezd a bandát és irány éhezni!

Egy-egy léböjtkúra alkalmával az ott összegyűlt – addig jobbára idegenek között – szoros közösség is szövődhet. Évekig tartó barátságok, értelmes üzleti kapcsolódások alakulhatnak. Az egy hét közös cél, nagy túrák, hatalmas nevetések, esti beszélgetések, jóízű közös emlékké formálják a léböjtkúrát.

Annál inkább is így van ez, mert az egészséges életmód iránti elkötelezettség, érdeklődés mögött nagyon közeli értékrend áll. Igényesség, természetesség, az átlagosnál magasabb életminőség vágya.

Vannak összeforrt csapatok, akik évekig együtt léböjtölnek, és már alig várják, hogy elkövetkezzék az ismerős csapatban való felhőtlen kikapcsolása a hétköznapoknak.

Egy vendégünk küldte át a fenti messenger csevegést. Imádjuk ezt a mondatot – Szervezd a bandát és irány éhezni!

Hát, így megy ez minálunk!